Lifestyle Uncategorized

Verhuisd – Ranzig huis en dieven op het dak

maart 23, 2018

We zijn verhuisd! Wel met veel tegenslagen. Vandaag vertel ik alles over de bende die we aantroffen, dieven op het dak en een kapotte cv met buiten -10 graden.

Doei Rijssen, Hallo Hengelo

10 Jaar geleden kocht Gerwin een appartement in Hengelo. Toen ik in 2009 zijn leven kruiste, kwam hij voor mij en Quinten weer in Rijssen wonen. Al die tijd konden we het appartement niet verkopen dus verhuurde we het. We hadden geen geluk (netjes uitgedrukt) met de mensen die het huurden. In eerste instantie wilden we niet zelf gaan wonen in Hengelo i.v.m werk en familie. Daarom kochten we een huis in Rijssen en trokken daar 6,5 jaar geleden in.

Zondag 25 februari

Vol goede moed reden we naar ons appartement om de sleutel in ontvangst te nemen van de huurder. Toch had ik een naar onderbuik gevoel dat ik zo diep mogelijk weg stopte, omdat ik niet wou dat er iets verkeerd zou gaan. We hadden al wat problemen met deze jongen gehad. Dat ging onder andere over geld. 24 Januari hadden we hem een brief gestuurd met de mededeling dat hij er 25 februari uit moest zijn, omdat we er zelf in wouden en ons huis hadden verkocht. In september 2017 hadden we al aangegeven dat we ons huis te koop hadden gezet. Hij had dus tijd zat om iets anders te zoeken.

Toen we binnen werden gelaten, stonden al zijn meubels er nog en hij was niet eens aan het inpakken! Wat?!
Ik heb voorzichtig hier en daar rond gekeken, voor zover het kon, en het zag er niet al te schoon uit. Er hing ook een vreemd luchtje.
Na een flinke uitbrander van Gerwin, gaven we hem tot de volgende dag 12 uur de tijd om zijn spullen te pakken en te vertrekken. Die nacht hebben we niet echt lekker geslapen.

Maandag 26 februari

Vroeg in de ochtend namen we contact met hem op om te kijken of hij echt wel bezig was om het huis leeg te krijgen. Gelukkig wel, maar hij zij nog meer tijd nodig te hebben. In Rijssen zijn wij toen gaan schoonmaken en inpakken waar nog nodig was. Om 1 uur ’s middags waren we in Hengelo, het schoot niet echt op met die jongens.. Eindelijk, om half 2, konden we het appartement in. Ze waren nog lang niet klaar (uiteindelijk waren ze rond 4 uur klaar) maar wij wouden niet langer wachten en zijn begonnen met schoonmaken. En dat was nodig!
Mijn moeder kwam ons gelukkig helpen. Eerst hebben we geloof ik 10 minuten doelloos rondgelopen omdat we gewoon niet wisten waar we moesten beginnen.

Het behang was op veel plaatsen gescheurd, de vloer was bezaaid met plakkerige ondefinieerbare zooi en alle stopcontacten bungelden los aan de muur. Volgens ons hadden ze ook ezeltje prik gedaan met de boormachine, de muren zaten vol met gaten waar ooit pluggen en schroeven in zaten.
Ik kon wel janken! De keuken was gewoon te ranzig om aan te pakken. Nadat we voorzichtig in en om de keukenkastjes hadden gekeken, wisten we bijna zeker dat ze daar met een pan vol vet hebben staan dansen. Echt alles zat onder een dikke laag vet en stof!

Vies en vet

Hier word ik niet vrolijk van..

 

Keukenkastje

Moeten we hier onze spullen in doen?..

 

Keuken

Gewapend met chemicaliën de keuken te lijf!

 

Schimmel plafond

VOOR

 

Brandschoon

NA

 

Sneeuw

We hadden bijna alle spullen naar binnen gebracht, toen het enorm begon te sneeuwen.

Dinsdag 27 februari

Uitgerust met 3 auto’s en een bus met paardentrailer vol spullen zijn we naar Hengelo gereden. Onze beide ouders hebben ons zo ontzettend veel geholpen! Anders hadden we wel 20 keer heen en weer moeten rijden. In deze rit hadden we nog niet alles, maar wel het belangrijkste.
Toen we eenmaal alles in huis hadden staan, kon er weinig meer bij. De huurder heeft al zijn meubels in onze kelder opgeslagen omdat hij geen ander onderkomen had kunnen vinden, dus daar kon geen cent meer bij! (ondertussen is er ruimte voor onze fietsen, maar meer ook niet)
Die avond hebben we besloten om de volgende dag maar verder te gaan uitpakken, want we waren kapot van al het poetsen en slepen met dozen en spullen. Aan het eind van de middag zijn de honden ook verhuisd. Het was even wennen voor ze, maar al snel lagen ze op hun vertrouwde bank en kleedje.

Woensdag 28 februari

Wasmachine

Onze nieuwe wasmachine!

 

Koelkast

En een nieuwe koel/vries kast!

Donderdag 1 maart

CV kapot

En toen was de CV kapot! Kan er ook nog wel bij..

Gelukkig kwam er snel een monteur die het kon fixen! We hadden blijkbaar een compleet nieuwe geiser en expansievat nodig. Daarna hebben we geen minuut meer in de kou gezeten. Bedankt monteur!
Een kapotte cv met buiten -10*C is toch niet zo’n pretje.

Vrijdag 2 maart

We waren druk in de weer om spullen op de juiste plek te krijgen toen Gerwin opmerkte dat er 2 kerels op het dak van ons flat zaten. Dat konden we zien in de weerspiegeling van de ramen van de overburen. In eerste instantie dachten we dat ze de schoorsteen aan het repareren waren o.i.d. Nog geen 10 minuten later stond de politie aan de deur met de vraag of wij iets hadden gezien of gemerkt. Die kerels waren daklood aan het stelen! 1 van die mannen was al gevlucht en 1 hadden ze te pakken gekregen, met een grote tas vol lood.
We gaven de agent de informatie die we hadden en keken vanaf het balkon hoe de dief in de auto werd meegenomen.
Zo maak je nog eens wat mee als je verhuisd!

Zithoek

Het begint al ergens op te lijken!

 

Computer hoek

Media hoek in de maak

Maandag 5 maart

Quinten ging voor het eerst naar zijn nieuwe school. Hij was best een beetje zenuwachtig, maar volgens mij wonnen mijn zenuwen het! Haha.
Het ging super goed. Hij is al helemaal gewend in de klas en heeft al vrienden en vriendinnen gemaakt.

We wonen nu alweer 3 weken in Hengelo en het bevalt super! Ik ben gestopt met werken bij mijn ouders en zal nu meer tijd hebben om te bloggen en nieuwe plannen te verwezenlijken. Daarover later meer.
Voor nu wens ik je een geweldige dag, gevuld met liefde en geluk!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Carla maart 27, 2018 at 8:42 pm

  Wat een verhaal Gerinda, ik had al t een en ander van je ouders gehoord maar tsjonge jonge het zat jullie niet mee.
  Heel veel woonplezier in Hengelo en voor Quinten heel veel plezier en succes op zn nieuwe school

  • Gerinda
   Reply Gerinda maart 28, 2018 at 10:08 pm

   Dank je Carla 🙂
   Ja inderdaad al flink wat meegemaakt! We gaan er een mooi huisje van maken. Elke keer hebben we nog eer van ons werk! haha

  Leave a Reply