Schrijven

Dat zijn heel veel woorden! NaNoWriMo dag 11-20

november 22, 2019

Benieuwd naar hoeveel woorden ik er deze dagen heb kunnen uitpersen in deel twee van mijn NaNoWriMo challenge? Lees dan maar mee.
Mocht je deel 1 nog niet hebben gelezen, dan is hier de link.

Het is zo leuk om te zien dat een personage die je hebt verzonnen zijn eigen leven gaat leiden! Mijn hoofdpersoon, Quinn, maakt veel meer mee dan ik van te voren had gepland.. Hij krijgt zelfs verkering! Hah! Ook komt hij samen met zijn vriendinnetje Lies in een wel heel nare situatie. Iets met illegaal en criminelen…

Maandagochtend, het weer ziet er niet zo mooi uit.

Do not judge my story, by the chapter you walked in on.
– Unknown –

Maandag 11 en dinsdag 12 november

Maandag. Deze week begon niet zo heel goed. In de ochtend had ik moeite om de woorden te vinden. Toch mag ik niet klagen. De zon scheen vandaag en ik had lekker gekookt. Ik eindigde deze dag met 1602 getypte woorden en een gloednieuwe blog.

Op de helft van nanowrimo 25000 woorden geschreven.
Op de helft!

Dinsdag. Ik had me voorgenomen om direct uit bed te stappen als mijn wekker zou afgaan. Het gebeurt wel eens dat ik blijf liggen in dat heerlijk warme holletje.. Toen Gerwins wekker afging om vijf uur, (een uur voor de mijne) was ik klaar wakker. Dat was nou ook weer niet de bedoeling! Toch ben ik direct opgestaan. Dat was alvast een goede start van mijn dag. Eerst natuurlijk even tijd voor mezelf met mijn dagboek en een bakje koffie. Om zes uur was ik al aan het schrijven en voor elf uur had ik al 2359 woorden geschreven! Hoezee!
Hiermee kwam ik ook over de 25.000 woorden. Dat betekend dat ik op de helft ben! Dubbel hoezee!

De rest van de dag niet zo veel meer gedaan. Dat houd in, languit met een bak koffie voor YouTube, wachten totdat Quinten uit school kwam. Daarna samen naar de ortho, controle voor Quinten zijn beugel.

Woensdag 13 en donderdag 14 november

Yatzee.

Woensdag. Soms komen de woorden vanzelf, maar soms ook bijna niet. Vandaag was zo’n dag dat ik het gewoon niet voelde. De woorden wilden niet komen. De dag sloot ik af met 508 woorden en een potje Yatzee met Quinten.
Hij won natuurlijk weer..

De vijver

Donderdag. Het was een prachtige dag! Maar ik was hartstikke moe. Vandaag heb ik helemaal niets geschreven. Ik was compleet down and out. Toen ik de honden ging uitlaten zag ik bij de vijver wel iets geweldigs. Een tros meeuwen op een rijtje, aan de overkant van de vijver zat een reiger en onder de oranje gekleurde boom aan de rechterkant zat een eekhoorn. Daar werd ik dan toch wel weer heel vrolijk van!

Vrijdag 15 en zaterdag 16 november

Ik merk dat ik mezelf de afgelopen dagen niet zo serieus nam qua schrijven. Ik zei heel snel dat het ok was om niets te schrijven voor een dag. Op zich is dat ook wel zo. Je kan het schrijven niet forceren als er echt niets uit je vingers komt, maar ik moet mezelf wel blijven motiveren. Niet te snel denken, ‘Ach ik loop een eind voor. Het geeft niet voor vandaag.’ Als ik daar mee begin, merk ik dat ik het vaker doe en dan loop ik niet meer voor maar achter. Dat moeten we voorkomen!

Vrijdag. Vanmorgen kon ik eindelijk weer fijn schrijven. Ik wist wel waar ik heen wou met mijn verhaal, maar ik wist gisteren niet hoe ik daar moest komen. Vandaag vlogen de woorden uit mijn toetsenbord! In totaal 1470 woorden geschreven. Dikke prima!

Vanmorgen om 10 uur had ik een live met Lou Niestadt gekeken, in de In the pocket club. Ik ben enorm fan van haar en haar werk. Naar aanleiding van haar gesprek vanmorgen en de inspiratie van Creachick, maakte ik een art journal pagina. Heel blij met het resultaat!

Hoofd bioscoop. creatief

Zaterdag. Vandaag had ik niet veel tijd om te schrijven. In totaal 1091 woorden. Ik had nog veel huishoudelijke klusjes te doen en Quinten had natuurlijk ook zijn aandacht nodig. Op internet had hij een lifehack gezien en die wou hij ook uitproberen. De foto hierboven is het resultaat! Een hoofd bioscoop.. Haha. Na drie minuten lag de doos al weer aan de kant en keek hij verder op zijn computer. Ach ja, hij had een half uur plezier met het maken! Is hij toch nog creatief bezig geweest.

Zondag 17 en maandag 18 november

Zondag. Yes! 30.000 woorden gehaald! Ik ben echt trots op mezelf. Als goal gift gaf ik mezelf deze super zachte rode trui. Ik ben er nu in verhuisd en kom er niet meer uit. Haha. Vandaag 1619 woorden kunnen schrijven. Het gaat weer de goede kant op en ik voel dat ik weer meer inspiratie voor mijn verhaal krijg.

herfst, winter, vrieskou

Maandag. Wow, 2372 woorden vandaag! Ik weet nu weer volledig waar ik heen wil met mijn verhaal en ik zit weer heerlijk in mijn vel. Het slaat toch op je schrijfwerk als je je niet lekker voelt. Onder het avond eten hadden Gerwin, Quinten en ik een heel leuk gesprek over sterrenstelsels, de maan, de zon en allerlei interessante weetjes. Gerwin kan het zulk soort dingen enorm boeiend vertellen. Quinten zei ‘Dit is tenminste een leuke les, leuker dan op school!’

Dinsdag 19 en woensdag 20 november

Dinsdag. Het schrijven ging wel ok vandaag. Geëindigd met 1790 woorden. Het is boven het dagelijks nano doel, dus ik mag er trots op zijn. Hier is ook meteen mijn valkuil. Ik ben op dit moment te gefocussed op het aantal woorden en niet de kwaliteit van wat ik schrijf. Tuurlijk wil ik graag Nano winnen! Maar ik moet ook plezier houden in het schrijven.

In dit deel van het verhaal moet ik honderd jaar terug in de tijd. Dat blijkt lastiger dan ik had gedacht. Nadat ik mezelf permissie gaf om het over te slaan en vast verder te gaan met het volgende hoofdstuk, lukte het schrijven weer beter.
Het is ook een helemaal op zichzelf staand hoofdstuk, dus het kan ook later geschreven worden. Als ik daaraan begin moet ik met compleet nieuwe personages in een heel andere wereld schrijven. Waarschijnlijk doe ik dat wel als nano is afgelopen. Dan kan ik mezelf ook de tijd geven om het verhaal goed te schrijven.

Woensdag. Wow, dit was een zeer drukke dag. Tussen de 2102 woorden die ik kon schrijven deed ik het huishouden, maakte ik een lange wandeling met de honden, heb ik gegamed met Quinten en ging ik s’ avonds op de koffie bij mijn ouders.

Nog maar 10 dagen te gaan! Dan is november alweer ten einde en dus ook Nanowrimo. Ik ga er nog even flink tegen aan! Mijn woorden totaal staat nu op 36338. Als ik de aankomende dagen, elke dag 1370 woorden schrijf, dan heb ik het gehaald!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply