Schrijven

Ik ben een boek aan het schrijven! NaNoWriMo dag 1-10

november 11, 2019
Nanowrimo

NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month, oftewel de maand om een boek te schrijven.
De uitdaging is om binnen 30 dagen, 50.000 woorden te schrijven.
Dat komt neer op elke dag 1667 woorden.

Waar mijn boek over gaat

Quinn is 11 jaar en woont in Ledland. Hier is alles hypermodern en alles werkt computergestuurd. Ledland is omringd door een immens grote muur, de firewall genaamd. Ook is het hele land overdekt met een zonnepanelen koepel die compleet van glas is. De koning vertelt iedereen dat het buiten hun land te gevaarlijk is en dat hij er alles aan doet om hen te beschermen, maar eigenlijk zitten Ledlanders gewoon gevangen. Andere landen zouden hun technologie en gadgets willen stelen, zo word hun al jaren verteld.
Quinn weet best dat hij anders is en anders denkt dan de meeste Ledlanders. Hij weet honderd procent zeker dat er is meer achter die dikke muur… Geen gevaar, maar dingen die ze in Ledland nog nooit hebben gezien. Zal het hem lukken om te ontsnappen?

De voorbereiding

Oktober, ook wel Preptober genoemd, was een maand om me voor te bereiden. Zelf ben ik een echte planner en heb daarom een uitlijning gemaakt en alle personages en de wereld waarin ze leven bedacht. Er was alleen één probleem. Ik had tot op de laatste dag van oktober geen idee met welke scene ik het boek moest beginnen.. Help! Dat zou natuurlijk wel handig zijn om te weten, dan zou ik op dag één in ieder geval niet zonder woorden zitten. 31 oktober laat in de middag wist ik eindelijk hoe ik moest beginnen!

Nu de eerst tien dagen er op zitten, kan ik zeggen dat het tot in de puntjes voorbereid zijn, mij goed bevalt. Natuurlijk komen er soms zomaar personages in het verhaal binnenstormen of krijgt mijn hoofdpersoon ineens een briljant idee wat direct uitgevoerd moet worden..

Vrijdag 1 en zaterdag 2 november

Inspiratie

De eerste dag ging ik als een trein! De woorden vlogen gewoon uit mijn vingers. Ik keek er zelf verbaasd van op! Dag één sloot ik af met 3200 woorden en dag twee met 1952. Dat was al een geweldig begin! 2 november heb ik ook voor het eerst in de bibliotheek gezeten met mijn laptop. Voor herhaling vatbaar.

Zondag 3 en maandag 4 november

Hier kan ik het fijnste schrijven

Al snel had ik door dat ik het beste in de ochtend kon schrijven. Na twee uur in de middag kwam er weinig goeds meer uit mijn handen. Maarjah, er moesten ook huishoudelijke taken gedaan worden, dus dat kwam dan wel weer goed uit. Dag drie haalde ik 2304 woorden en dag vier 1738. Nu liep ik al een eind voor op het dagelijks doel van Nano. Mijn eigen doel was 2000 woorden per dag, maar dag 4 begon niet zo lekker. Ik kwam maar niet op de woorden. Toen ik aan het eind zag dat ik nog zoveel woorden had geschreven, vond ik het helemaal niet meer erg.

Dinsdag 5 en woensdag 6 november

10000 woorden nanowrimo
goal gift

Yes! De eerste 10.000 woorden gehaald! Dat ging best snel. Ik gaf mezelf het blad Schrijven en een Barebells chocolade reep cadeau om dit te vieren. Dag 6 eindigde ik met 13192 woorden.

Donderdag 7 en vrijdag 8 november

Maan schijnt fel boven de vijver

Elke dag probeer ik 2000 woorden te halen. Maar als ik een dag niet verder kom dan bijvoorbeeld 1700, vind ik het prima om te stoppen voor die dag. Ik loop nu al zo ver voor dat ik mezelf wel even vrij kan geven. Dag acht geëindigd met in totaal 17080 woorden!

Zaterdag 9 en zondag 10 november

20000 woorden nanowrimo

Als doel had ik om voor 10 november, 20.000 woorden te halen. Het is me gelukt!!
Bij elke 10.000 woorden wil ik mezelf een cadeautje geven. Nu kreeg ik het nieuwe e-boek ‘Alles is uitvogelbaar’ van Marie Forleo van mezelf cadeau.

Als afsluiter laat ik je een foto zien van iets wat ik heel spontaan heb gedaan… Ik heb mijn hoofd bijna kaal geschoren! Whaaa hahaha.

Hoofd kaal geschoren
Helemaal blij met mijn minimalistische makkelijke coupe!

Wat vind jij het leukste aan NaNoWriMo? En in welk genre schrijf jij graag? Het lijkt me heel leuk om in contact te komen met anderen die ook schrijven of enorm van lezen houden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply