Creatief Lifestyle

Minecraft/Nerf kinderfeest – Zo deden wij het

februari 11, 2018
feest

Zoek je ideeën voor een kinderfeest? Wij organiseerden een Minecraft/Nerf themafeest voor onze zoon.
Lees snel verder hoe wij de kamer versierden, wat hij ging trakteren op school en hoe het kinderfeest verliep.

Het huis versieren

spin, portal tnt, ghast

Je word maar eens in je leven 10 jaar, dus besloten we om deze coole leeftijd extra feestelijk te vieren. Daar hoort volgens ons ook extra leuke versiering bij. De tussendeur hebben we versierd met paarse en zwarte crêpepapier, om het op een portal te laten lijken.
Ik knoopte 2 zwarte ballonnen aan elkaar en bond er 8 crepe papier slingers aan en zo was Bob de spin geboren. De ballonnen hing ik met een touwtje aan een haak, en de crêpepapieren benen plakte we vast met plakband. (Plakgum liet te snel los).

Feest op school, trakteren

minecraft traktatie

Wie jarig is, mag trakteren. Quinten wou het liefst iets in Minecraft stijl trakteren. We kochten dropvisjes, pretzel stokjes, en snoep slangen die we zelf aan stukken sneden. Het rode snoep is tnt, de blauwe en groene stelden diamanten voor. De pretzels waren stokjes en de vis natuurlijk vis. We vonden een lettertype die ze in Minecraft ook gebruiken, voor op het kaartje dat ik op het zakje plakte. De kinderen vonden het heel leuk en lekker!
Dit idee is een mix van ideeën dat ik vond op Pinterest.

Kinderfeest

Thuis werden eerst de cadeautjes uitgepakt waarna we naar het cafetaria gingen om daar een patatje te eten.
Weer bij huis aangekomen werd de kamer lichtelijk verbouwd, zodat de 4 bengels een Nerf gevecht konden houden. De pijltjes vlogen alle kanten op en we vinden nog steeds pijltjes weer op de gekste plekken.
Tussendoor smulden we van een donut (Quinten zijn favoriet) en een zakje chips.
Na het gevecht, wat een uur duurde, keken ze naar de film Peter en de draak. Toen die was afgelopen, was het feestje weer voorbij.
Ik zet hier geen foto bij met de andere kids, ivm hun privacie.

De afgelopen jaren hebben we een beetje gewisseld met thuis feestjes houden en naar een binnenspeeltuin. Ergens heen gaan is heel makkelijk omdat je het huis niet overhoop hebt. Toch vind ik het wel belangrijk om te laten zien dat je niet altijd naar iets toe moet om een geweldig kinderfeest te geven. Er zijn zoveel mensen die daar gewoon het geld niet voor hebben en een budget feestje moeten geven. We willen Quinten leren dat je ook plezier kan hebben met minder en dat een geweldig feest niet betekend dat je minimaal €90.- of meer moet betalen om het gezellig te hebben.

Ik denk dat we dit jaar €50.- hebben uitgegeven. Dit is een totaal van het feestje, de versiering voor het huis en de traktatie op school. Vorig jaar had Quinten ook 3 vriendjes uitgenodigd en gingen we naar een binnenspeeltuin. Dat feestje kostte ons €70.-. Daarnaast had ik me best uitgesloofd voor de traktaties, wat ook aardig wat kostte.

Ik benieuwd naar feestjes van anderen. Ben jij iemand die liever ergens naar toe gaat of hou jij het feestje liever thuis?

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply