Schrijven

Ik heb gewonnen!! Nanowrimo dag 21 – 30

december 3, 2019

Het derde gedeelte van NaNoWriMo vond ik best zwaar maar ook gaaf omdat ik heb gewonnen! De afgelopen dagen heb ik geen foto’s gemaakt en zeker niet elke dag bijgehouden hoe het schrijven ging, omdat ik mezelf elke dag aan het oppeppen was om door te gaan. Daarom doe ik deze blog anders dan de voorgaande. Ik ga je vertellen hoe het was om te winnen en de hele ervaring om mee te doen aan Nanowrimo!

nanowrimo gewonnen National Novel Writing Month Winner

De Nano hangover bestaat echt!

Toen ik zag dat op 28 november, mijn Scrivener teller op 50088 woorden stond, ben ik letterlijk meteen gestopt met schrijven. Het was een euforisch gevoel! Ik heb Nano gewonnen! Ik heb een boek geschreven! Er zijn 50000 woorden uit mijn hoofd op papier beland! Dit is mijn verhaal! Op dat moment vlogen er ook 50000 vlinders door mijn buik.

Daarna was het alsof mijn brein uitging en veranderde in een pudding. Hallo Nano hangover! Er kwam niets zinnigs meer uit. Hoofdpersoon Quinn moesten maar even wachten op een vervolg voor zijn spannende avontuur. Ik gaf mezelf direct de rest van de dag en de volgende dag vrijaf. Een maand lang elke dag in complete concentratie op een verhaal zitten broeden, dat vreet energie..

Nu, een paar dagen later, heb ik pas weer de puf om aan het schrijven te gaan. Zowel voor mijn boek als met deze blog. Ik merkte dat ik mezelf door laatste paar dagen moest duwen. En toch, als ik kijk naar mijn statistieken, mag ik echt trots zijn op mezelf.

nano stats Nanowrimo National Novel Writing Month

De laatste twee dagen, de 27e en 28e, kreeg ik echt de kriebels in mijn buik. Het einde was zo dichtbij! Het idee dat ik zou winnen vond ik geweldig! Ook al vond ik het moeilijk om de woorden te vinden.

Doe ik volgend jaar weer mee?

Nou, misschien wel. Wie weet.

Heel november heb ik alles aan de kant gezet om maar zoveel mogelijk woorden te halen. Begrijp me goed, ik heb er van genoten om dit verhaal te schrijven. Ik hoop ook dat het uiteindelijk in de boekenwinkels te koop zal zijn.

Zo’n maand geeft je wel een duw in de rug om door te gaan. Maar, mijn andere hobby’s moesten daarvoor wijken. Mijn vingers kriebelen nu om weer wat creatiefs te gaan doen. Dat houd in, journals maken die ik verkoop in mijn Etsy shop.

Ideeën generator.

Doordat ik zo aan het creëren was, kwam ik ook op andere ideeën. Die heb ik opgeschreven en daar ga ik nu mee aan de slag.
Natuurlijk is het uitgeven van mijn boeken daar een van. Hoe nu verder? Wat komt er allemaal bij kijken? Ga ik naar een uitgeverij of ga ik het allemaal zelf doen? Dit ga ik allemaal uitzoeken en hier op deze blog delen. De rest van mijn ideeën blijven nog even geheim tussen mij en mijn dagboek. Haha.

Het was een heel gave ervaring om mee te doen. Zo trots dat ik heb gewonnen!

Een aantal keer heb ik meegedaan met een write-in op YouTube. Dat was erg leuk en raad ik zeker anderen aan. Af en toe samen schrijven of ideeën vragen aan anderen als je bijvoorbeeld vast loopt kan leiden tot een heel gaaf verhaal!

Goal cadeautjes.

Bij de 40000 woorden zou ik mezelf een neuspiercing cadeau doen. Dat is nog niet gebeurd, maar dat is zeker iets wat ik binnenkort ga doen. Toen ik de 50000 had bereikt, kreeg ik van Gerwin een super gave gaming laptop!! We worden zo langzamerhand een heerlijk nerdy, gaming gezinnetje. Haha.

Ik ben mijn man Gerwin en zoon Quinten heel dankbaar dat ze me de tijd, ruimte, rust en steun hebben gegeven deze maand. Deze twee kanjers kwamen met een paar heel gave ideeën en plottwist voor mijn verhaal.

Heb jij ook meegedaan aan Nanowrimo of schrijf je ook een boek? Laat het me weten. Ik vind het heel leuk om hierover te praten met anderen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply