Lifestyle Mindstyle

Het jaar 2017 – Diagnose en afscheid

januari 7, 2018

If it is still in your mind,
It is worth taking the risk.

Al het hele jaar was ik aan het dubben of ik mijn blog nog zou houden. Toen ik bovenstaande quote las, wist ik dat ik er mee moest doorgaan.

En toen was 2017 alweer ten einde. Er is veel gebeurd, we hebben veel geleerd maar ook veel moois meegemaakt.
Mijn nieuwe blog, met nieuwe look, wil ik starten met een jaaroverzicht.

Januari

Quinten jarig Mama sfx prothese

Quinten werd 9 jaar. Nu ik dit schrijf is hij alweer bijna jarig en wordt dus 10 jaar! Waar blijft de tijd.

Ik deed een cursus bij Schmink en grime in Nuland. Daar leerde ik special effects makeup protheses maken. Mijn moeder ging mee als model. Om mijn karakter wat meer uitstraling te geven, had ik thuis een kandelaar-staf gemaakt. Van hot glue maakte ik een kroon en ketting.

Februari

Dames ReggedalWandelen

De dames van verzorgingstehuis het Reggedal in Enter vroegen of ik hun wou schminken voor een gezellige middag, die georganiseerd werd door de stichting de Zonnebloem. Dit werd gedaan als gezellige middag voor alle ouderen die in het Reggedal verblijven. De dames zagen er ineens 50 jaar ouder uit! Gepaard met wandelstokken en rollators deden ze een grappige voorstelling.

Quinten en ik maakten een heerlijke wandeling. Onderweg heeft Quinten heel veel mooie foto’s gemaakt.

Maart

Schminken

In September 2016 ben ik gestart met een cursus schminken en grimeren. Mijn moeder was bijna elke week mijn model. Super gezellig!
Het was mega spannend om daar aan te beginnen. Waarom ik dat zo spannend vond, kan je lezen in deze blog.

April

Schminken

Eind april had ik de laatste cursusavond van de opleiding schminken en grimeren.
De opdracht was om een fantasie pruik te maken en er een schminkvoorbeeld bij te bedenken.
Ik maakte een pruik van computer kabels. Het was flink wat werk om al die kabels in een panty te verwerken, wat weer over het hoofd moest.

Mei

Diploma Gerwin jarig

De eerste week van mei haalde ik mijn diploma voor schminken en grimeren! Yes! Nog mooie cijfers gehaald ook.

Manlief was jarig! Dit jaar viel zijn verjaardag op een zaterdag. Quinten en ik hadden als verrassing leuke uitjes gepland.
Eerst gingen we naar een oorlogsmuseum. Quinten kon daar een speurtocht doen.
Via deze link ga je naar de website van het museum.
Aan het eind van de middag gingen we uit eten.

Juni

Euromast

Samen met mijn moeder ging ik een dagje met de trein naar Rotterdam. Heerlijk gewinkeld en tussen de middag gegeten bovenin de Euromast. We hadden een prachtig uitzicht en het eten was heerlijk. De dag eindigde niet zoals we hadden gehoopt. In de trein vergaten we een tas met nieuw gekochte kleding! Balen!

Juli

Honden

Deze maand was gevuld met hard werken en genieten van het prachtige weer. Dit jaar zijn we niet op vakantie geweest, omdat we de huiskamer nog moesten verbouwen. We namen daarom wat extra pauzes om te genieten van het weer en natuurlijk had Quinten ook zijn aandacht nodig.
Deze maand kregen we ook te horen dat Quinten autisme heeft. Nu duiken we in de wondere wereld van autisme. We hebben gelukkig fijne hulp gevonden bij een instantie, ook heb ik boeken gevonden die ons op weg helpen.

Augustus

Afscheid Google Midgetgolf Wildlife

Na een klein jaar bij ons te zijn geweest, namen we afscheid van Google, onze kleine chihuahua. Dat was een giga moeilijke beslissing. We deden hem terug naar de fokker, hij kon gewoon niet bij onze twee andere chihuahua’s Turbo en Diesel zijn. Google was mega dominant. Al na een halve week wisten we dat we de goede keuze hadden gemaakt. Turbo en Diesel waren veel beter te pas. Diesel had al een hele tijd last van eczeem en haaruitval op zijn oren. Toen Google weg was, groeide het haar terug en de eczeem ging weg. Turbo was niet meer zo zenuwachtig en lag rustig in de bench.

Quinten en ik gingen een middag midgetgolfen. De midgetgolfbaan is vlakbij ons huis, dus we gingen er op de fiets heen.
Omdat het heel warm was, moesten we natuurlijk ook een ijsje eten.

Mijn ouders namen ons een dag mee naar Wildlife, om hun trouwdag te vieren. Wat een gaaf park is dat!

September

Bakkerijmuseum Hattem

Mijn 31e verjaardag! Dit jaar was ik ook jarig op een zaterdag, dus we besloten nu ook een dagje uit te gaan. Na een uitgebreid ontbijt, gingen we naar het bakkerijmuseum in Hattem. Nadat we daar waren uitgekeken, hebben we een kop koffie gedronken in het knusse restaurantje aan de overkant. Deze zag er al net zo ouderwets en gezellig uit als het hele museum. Ik zou er zo in kunnen wonen! Die avond haalden we een patatje en keken we een film.

Ons huis staat in de verkoop. We hebben spannende plannen! Als we het huis verkocht hebben, vertel ik hier meer over. Als je op de foto klikt, kom je op de pagina van Funda.

Oktober

Tattoo Mandy Tattoo

Ik liet mijn allereerste tattoo zetten! Op de foto lijk ik super gespannen, maar het viel heel erg mee. Ik ben er super gelukkig mee.

November

Kerst Intratuin

Samen kerstshoppen bij de Intratuin. Ook begonnen deze maand de inkopen voor sinterklaas en moesten we alvast gaan nadenken over Quinten zijn verjaardag in januari.

December

Sinterklaas Kerstboom Groen haar

Het sinterklaasfeest was bere gezellig! Elk jaar zeggen we: “Dit jaar houden we het klein hoor!” Zie het resultaat..
Het mooiste wat ik kreeg was een vulpen van Quinten en oorbellen van mijn moeder.

Kerstfeest vierden we met de familie. Eerste kerstdag bij Gerwin’s oudste broer en schoonzus. We hadden een winterbarbecue. Tweede kerstdag vierden we bij mijn ouders. We gingen gourmetten.

Om het jaar uit te knallen ging ik naar de kapper en heb mijn haar donkerbruin met groen laten verven. Ik houd ervan!

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Diecky januari 7, 2018 at 10:25 pm

    Wat een enerverend jaar,en een super leuke blog.

  • Leave a Reply