Gezondheid Lifestyle

3 Heerlijke hapjes voor bij de borrel

januari 14, 2018

In januari hebben wij een aantal verjaardagen, daardoor kwam ik op het idee om een paar heerlijke hapjes met jullie te delen.
De visite bij ons heeft er erg van gesmuld.

Deze blog is gesponsord door ter Weele Noten en Zuidvruchten

Hapjes voor bij de borrel

Noten pasta, zoet

notenpasta extra hapjes

Ingrediënten:
50 gram gebakken ongezouten cashewnoten
50 gram gebakken ongezouten macadamia’s
5o gram gebakken ongezouten pistachenoten
1 rijpe banaan
1 medjool dadel

Doe alle ingredienten in de blender en meng totdat het een gladde substantie is.
Is het nog te te stijf, dan kan je een heel klein beetje water toevoegen, zodat het beter smeerbaar wordt.
Lekker op een toastje of een cracker. Ook heerlijk op een boterham.

 

Romige notenpasta

notenpasta hapjes

Ingrediënten:
50 gram gebakken ongezouten cashewnoten
50 gram gebakken ongezouten macadamia’s
5o gram gebakken ongezouten pistachenoten
scheutje zonnebloemolie

Dit is bijna hetzelfde als de spread, maar dan alleen met noten.
Voor deze notenpasta geldt bijna dezelfde instructie.
Doe alle ingrediënten in de blender, giet er een klein beetje zonnebloemolie bij en mix tot een gladde substantie.
Wil je een notenpasta met stukjes, dan moet je eerder stoppen met mengen.

 

Vijg met zuidvruchten spread

spread hapjes

Ingrediënten:
15 vijgen
10 abrikozen
50 gram gedroogde cranberries
25 gram amandelmeel

Leg de abrikozen en cranberries in een bak water en laat ze een nacht wellen in koud water.
Doe de abrikozen, cranberries amandelmeel in de blender en meng tot een een gladde substantie.
Gooi het water van de abrikozen en cranberries niet weg.
Als het mengsel te stijf is, kan je er wat van dat water bij doen.
Leg de spread met een theelepel op de vijgen.
Als garnering kan je er wat kokosrasp overheen strooien en een cranberrie bovenop leggen.

 

Bonusrecept

Ingrediënten:
2 rijpe bananen
2 eetlepels zuidvruchten spread
1 eetlepel notenpasta

Doe alle ingredienten in de blender en voeg een scheutje water toe.
Zo heb je een heerlijk zoete, romige smoothie.
Eet smakelijk!

*Ben je allergisch voor een van de noten in het recept, dan kan je natuurlijk kiezen voor een andere noten die je wel kan verdragen.
Je kan altijd op hulp vragen bij ter Weele – noten en zuidvruchten.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mariet januari 14, 2018 at 8:43 pm

    Hey Gerinda, je bent er dus nog?! Dacht al dat je ermee gestopt was.. maarre ik zal die hapjes ook eens gaan proberen hoor. Behalve die met de vijgen. Daar houden we niet zo van. Maar de rest… mmmmm! Dan moet ik wel de nootjes van je ouders hebben natuurlijk. Die zijn het lekkerst. Toch ??? Groetjes !!

    • Gerinda
      Reply Gerinda januari 23, 2018 at 3:54 pm

      Nog bedankt voor je berichtje. Heb je de hapjes al geprobeerd? Ik ben benieuwd wat je er van vond. Elke 2e zondag van de maand wil ik nieuwe recepten online zetten. Misschien zit er dan ook wel iets lekkers tussen. En natuurlijk zijn de nootjes van mijn ouders de lekkerste! 😉

    Leave a Reply