Boeken Lifestyle

Boeken die ik las en luisterde in 2017 + TBR

januari 28, 2018

Houd jij ook zo van lezen? Vandaag geef ik recensies van de boeken die ik las in 2017 en laat ik zien welke boeken ik dit jaar wil gaan lezen. Mijn doel dit jaar is om minimaal één boek per maand te lezen.

De boeken die ik las in 2017

The lunar Chronicles – Marissa Meyer

the Lunar Chronicles the Lunar Chronicles

Deze drie boeken van the Lunar Chronicles zijn de eerste drie van een serie van in totaal zes boeken.
Ik houd van sprookjes! Deze boeken zijn gebaseerd op sprookjes die door Star Wars land zijn gewandeld. Alles komt aan bod. Van Androïdes en Lunars (Maanbewoners) tot ‘normale’ Aardbewoners. Vanaf de eerste pagina is het verhaal meeslepend en je wil dan ook niet meer stoppen met lezen.

Het verhaal gaat over een meisje, Cinder. Zij is half aardbewoner, half androïde. Ze weet niet beter dan dat haar ouders zijn omgekomen bij een auto ongeluk en dat zij daardoor ernstig gewond is geraakt. Omdat ze zo ernstig verwond was, hebben ze haar hersteld met androïde onderdelen. Cinder is een geweldige monteur en leeft bij haar boze stiefmoeder en stiefzusjes. Door het verhaal heen komt ze steeds meer sprookjes figuren tegen, zoals Scarlet (roodkapje), Cress (repelsteeltje) een piraat, een prins en een kwaadaardige koningin.

De boeken zijn prachtig in elkaar gezet. Plot Twists op de plekken waar je ze soms absoluut niet verwacht. Karakters die elkaar tegenkomen, die in eerste instantie niet bij elkaar lijken te passen en erg meeslepende gebeurtenissen.
Ik vond het heerlijke boeken om te lezen en hoop dan ook snel de laatste drie boeken van de serie in mijn bezit te hebben.

Mijn beoordeling: ♦♦♦♦♦

 

De weeffout in onze sterren – John Green

Bij dit boek heb ik wel wat traantjes gelaten hoor! Een compleet andere genre dan hierboven, maar dat vind ik juist zo leuk aan lezen. Je kan je onderdompelen in elke genre wat je maar leuk vind.

Hazel is ernstig ziek. Ze heeft kanker. Hazel heeft genoeg levenslust om een studie te volgen en ze wil niet als een zieke behandeld worden. Bij een meeting waar ze niet graag heen gaat ontmoet ze Augustus. Hij heeft kanker overleefd, maar heeft hierdoor zijn been verloren. Vanaf het moment dat Hazel en Augustus elkaar ontmoeten, zijn ze stapel verliefd. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.
Hazel houd van lezen en heeft 1 lievelingsboek. Het is een roman over een ziek meisje maar het boek stopt midden in een zin. Ze wil  niets liever dan de auteur ontmoeten en vragen hoe het nou af liep met de personages. Zullen ze hem vinden en zal hij hun dan ook die informatie gaan geven?

Het is een ontroerend verhaal en het zet je aan het denken hoe waardevol het leven is en ook dat je dankbaar mag zijn met elke dag die je leeft.

Mijn beoordeling: ♦♦♦♦◊

 

5 dagen in parijs – Danielle Steel

Dit vond ik nou een heerlijk tussendoor romannetje. Nee, dat is niet kleinerend bedoeld. Het was een heerlijk en meeslepend verhaal.

Een bijzondere ontmoeting tussen Peter en Olivia in Parijs, zet hun wereld op de kop. Peter is al jaren getrouwd, waarvan hij denkt dat het allemaal prima is, en Olivia is de vrouw van de senator en al jaren ongelukkig in haar huwelijk. Door een bommelding in het hotel de Ritz, gaan ze allebei op zoek naar vertier en eindigen op een terras met een kop koffie. Nadat het ijs gebroken is, storten ze beide hun hart uit. Ze willen het beiden niet, maar toch bloeit er iets op. Het enige nadeel is… Ze hebben maar 5 dagen in Parijs.

Mijn beoordeling: ♦♦♦◊◊

 

De hongerspelen – Suzanne Collins

De hongerspelen De hongerspelen

Katniss Everdeen woont in het twaalfde district van Panem. Het armste district. Ze leeft samen met haar moeder en haar zusje Prim en hebben het zeker niet breed. Alle districten vallen onder het rijke Capitool. Elk jaar organiseren zij de hongerspelen, onder leiding van de spelmakers. Er worden uit elk district één jongen en één meisje geloot die daar aan mee moeten doen. Bij de hongerspelen zal er maar 1 van de 24 kinderen overleven. De kinderen van het Capitool hoeven nooit mee te doen.

Het lot heeft Prim gekozen. Katniss wil dit absoluut niet en geeft zichzelf als vrijwilliger aan. Samen met Peeta Mellark moet ze namens district 12 de hongerspelen in.
Heel Panem moet kijken naar de hongerspelen alsof het een vermakelijke show is. Het Capitool ziet dat namelijk wel zo.
De arena is gemanipuleerd en ze komt voor grote gevaren te staan. Hoe ver gaat Katniss om te overleven?

Het verhaal is erg meeslepend en laat je niet snel los. Alhoewel ik de boekverfilmingen ook geniaal vond, omdat ik enorm fan ben van Jennifer Lawrence, las ik toch liever de boeken.

Mijn beoordeling: ♦♦♦♦♦

 

Groots en Meeslepend leven & Less is Luxe – Lou Niestadt

Via Sanny van het youtube kanaal Sanny zoekt geluk, kwam ik terecht op het kanaal van Lou NiestadtDe Wild & Free Society is door haar opgezet. Daar kan je terecht voor ‘een vrij leven op blote voeten’.

Ze is een geweldige inspirerende vrouw en heeft me enorm aan het denken gezet over verschillende aspecten in het dagelijks leven. Ook over het vastleggen van alles wat je meemaakt en niet wilt vergeten. Lou doet dit door te schrijven en te tekenen, maar je kan natuurlijk op heel veel andere manieren belevenissen vastleggen.
Deze twee boeken hebben me al enorm veel geleerd en geïnspireerd om het schrijven weer op te pakken.

De boeken zijn door haar met de hand geschreven en geïllustreerd. Hoe gaaf! Ik hou van dat artistieke.

Mijn beoordeling: ♦♦♦♦♦

 

Luisterboeken

Via Gerwin, mijn man, ben ik ook verslingerd geraakt aan luisterboeken.
Heerlijk vind ik het, om onder het poetswerk of op de fiets een boek te luisteren. Nadat we alle films van Harry Potter hadden gezien, ben ik de boeken gaan luisteren. Ik ben nu halverwege boek drie, de gevangene van Azkaban. Zelfs onze zoon is nu met het Harry Potter virus en luisterboekenvirus besmet!

Wij hebben een abonnement via Luisterrijk.

Mijn beoordeling: ♦♦♦♦♦

 

Boeken die ik op dit moment lees

Het boek De vrouwen van kasteel Deverill moet ik nog in beginnen, maar hij ligt wel bij de boeken waar ik op dit moment in aan het lezen ben. Vorige week heb ik net het derde boek van the Lunar Chronicles uitgelezen en nog niet de kans gehad om in een volgend boek te beginnen.
Dit boek speelt zich af in Ierland. Voor mij reden nr 1 om hem direct te lezen! Ik hou van Ierland, ook al ben ik daar nog nooit geweest. Het is mijn droom om naar Ierland te reizen en daar rond te trekken.

Babe, you got this. is een boek voor ondernemende vrouwen, geschreven door #workmode. Het geeft een leuke kijk in de wereld van girlbosses. Het boek staat boordevol leuke tips over hoe een eigen bedrijf te starten en te onderhouden. Ook schrijven ze over wat ze anders gedaan zouden hebben en over misstappen in hun reis naar eigen baas. Er is nu ook een werkboek verschenen.

Geef me de 5. Dit boek heb ik aangeschaft toen Quinten de diagnose autisme kreeg. Het boek is heel gedetailleerd en ik heb er al veel van geleerd. Mocht je naar informatie over autisme zoeken, dan raad ik je dit boek zeker aan.

Naast de boeken die ik lees en luister wil ik ook verder gaan met het boek dat ik zelf aan het schrijven ben. In november startte ik hiermee, toen ik meedeed aan NaNoWriMo (National Novel Writing Month). Het boek is nog lang niet af, maar het begin is er!

 

Boeken die ik nog wil lezen

Mijn boekenplank

Deze juweeltjes liggen allemaal nog te wachten op mij! 22 boeken in totaal… Deze boeken heb ik allemaal opgesnord bij uitverkopen online in winkels en kringloopwinkels. Ik moet van mezelf eerst deze boeken uitlezen voordat ik nieuwe aanschaf. Dus de laatste 3 boeken van de Lunar Chronicles moeten nog even wachten. Via Goodreads heb ik een account aangemaakt om bij te houden welke boeken ik al gelezen heb en welke boeken ik nog wil lezen. Ook weet ik nog niet of ik in het vervolg boeken ga aanschaffen of dat ik het bij luisterboeken houd. Luisterboeken zijn goedkoper en beter voor de bomen, maar ook omdat het onze droom is om in een bus/camper te gaan wonen en ik daar niet veel ruimte zal hebben voor veel boeken. Toch vind ik het heerlijk om een boek in mijn handen te hebben.

Heb je nog leuke boekentips of wil je me laten lezen wat je zelf hebt geschreven? Laat het me dan weten!

*Deze blog is niet gesponsord. Ik laat alleen zien welke apps ik gebruik.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply