Lifestyle Mindstyle

Alles word nieuw

juli 15, 2016

Dat was een hele lange stilte..
Maar ik leef nog hoor. En hoe!!
In deze update blog wil ik daarover het een en ander vertellen.

5544e174a17c25574ec4ec19d2e2269b

De verbouwing van onze woonkamer en keuken is in volle gang.
We zijn op dit moment de keukenkastjes aan het schuren en schilderen. Er zit een heel rare plakkerige laag op de kastjes, dus dat schuren is een pokkewerk! Gerwin en ik storten ons met verf föhn, krabber en schuurmachine op de kastjes. Geen restje lak dat nog blijft zitten!
Over 2 weken kan eindelijk de hamer in de muren!! Er komt een aparte blog over de verbouwing.

Veranderingen

Pauze. Dat had ik nodig. Blijkbaar een flinke. Ik had mezelf een beetje verstopt voor de buitenwereld.
In het afgelopen half jaar heb ik veel geleerd en kunnen verwerken wat er de afgelopen jaren is gebeurd en wat nog gaande is.
Zo heb ik een mindfullness cursus gevolgd wat enorm leerzaam was. Hier heb ik veel nieuwe inzichten over mezelf gekregen.
Ook heb ik een aantal sterke punten over mezelf ontdekt.
Door een opdracht heb ik ontdekt waar mijn echte passie ligt en die weg wil ik in gaan.
De mindfullness cursus volgde ik bij Daniele, ze heeft een coachingspraktijk genaamd Hartzaken.
Echt de moeite waard!

Mijn eetpatroon heb ik sinds 3 weken omgegooid. Raw Vegan kwam op mijn pad en daar ben ik heel blij mee!
Ik ben echt nog niet 100% Raw Vegan, maar het begin is er en ik heb nu al energie voor 10! Zelfs al iets meer dan 3 kg afgevallen, wat natuurlijk mooi meegenomen is.
Het meest toffe aan dit eetpatroon is dat ik ook zo veel positiever ben geworden. Echt een mega verschil!
Al jaren heb ik last met mijn spijsvertering, zo te voelen gaat dat nu eindelijk de goede kant op.
Voor degene die niet thuis zijn in Raw Vegan: Het eten bestaat dan uit groente, fruit, zaden en noten. Alles rauw, ongebakken en vers van het land.

Ik had aardig wat te verwerken. Zo zeulde ik veel sores uit het verleden met me mee. Dan doel ik op dingen zoals vroeger gepest zijn en een scheiding doorgaan. Plus allemaal kleine en iets grotere gebeurtenissen. Je weet wel, zo’n emmer die elke keer tot aan de rand toe gevuld is. Hele dagen op je tenen lopen en een prachtig masker dragen zodat niemand je pijn kan zien.
Eind 2015 kregen we te horen dat onze kinderwens niet vervuld kan worden. Nu kan ik het langzamerhand wel een plekje geven.
Vlak na dat bericht, kregen we te horen dat Quinten zijn vader en stiefmoeder wel een baby zouden krijgen. Dat kwam best hard aan. Juist omdat je zelf ook die wens hebt. Nu leer ik er mee om gaan. Mede door een aantal leuke dingen die in het verschiet liggen, kan ik me daar fijn op focussen.

Mijn tegenslagen kunnen voor een ander wel heel klein lijken. Ik ben niet van plan om zielig te doen, maar ik ga mezelf ook niet altijd meer vergelijken met iemand die het erger heeft dan ik. Daar schiet ik niets mee op. Nu probeer ik goed naar de situatie te kijken, kan ik het oplossen of heb ik hulp nodig? Daar kom ik veel verder mee.

Op dit moment voel ik me echt top! Mijn lijf voelt goed en ik kan veel positiever denken en zelfs positief naar mezelf kijken! Dat is al zo lang geleden!!!

#GOALS

Een aantal goals voor de rest van dit jaar op een rijtje.

  • Verbouwing woonkamer.
  • Opleiding schminken en grimeren. Deze start half september, eindelijk starten met de weg naar mijn droombaan!
  • Bullet journal beginnen. Voor dit jaar had ik al een creatieve agenda, maar hier ben ik zo door gefascineerd dat ik het zelf ook wil gaan doen. Het bullet journal noteboek is al besteld. Daarover komt natuurlijk ook een aparte blog.
  • Minimalisme. Al heel wat dingen zijn het huis uit en er staan al spullen op marktplaats. Mijn doel is less is more, daar naast wil ik zo min mogelijk nieuw kopen maar eerst op marktplaats en bij de kringloop gaan kijken.
  • Deze blog een nieuw jasje geven. Qua inhoud en uiterlijk, ik ben niet meer tevreden over hoe hij er nu uit ziet en over de inhoud. Dat komt denk ik mede omdat ik zelf zo veranderd ben de laatste tijd 🙂
  • Fotograferen. We hebben een nieuwe camera gekocht! (Omdat ik onze camera liet vallen en de lens aan diggelen lag… AU!!)

IMG-20160704-WA0002

Zucht… Heerlijk weer dit schrijven. Ik ben heel blij dat ik het weer ga oppakken. Nog niet direct, eerst de verbouwing afmaken en ik wil tijd nemen om mijn blog te restylen. Hoe lang ik daar mee bezig zal zijn weet ik niet echt.
Mijn eerst volgende blog hoop ik eind september online te zetten.
Hopelijk zit ik dan gesetteld in onze nieuwe huiskamer!

It’s ok to be a glowstick.
Sometimes we need te break before we shine.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply